Dilekçeler
İşçiler için İstifa Dilekçesi Nasıl Yazılır,İstifa Dilekçesi Örnekleri
İşçinin Haklı Nedenle Fesih Hakkıdır bu yüzde asla istifa değil Haklı Nedenle işten ayrılmaları gerekiyor
Ayrılma koşulları ne olursa olsun, İşçiler tazminat haklarını verilmesi gerekiyor. Şirket menfaati olduğu gibi işçi emiği menfaatıda önemlidir.Hazırlayabileceğiniz istifa dilekçesi örneği sizler için derledik, aşağıda örnekleri inceleyebilir
İşçinin, haklı nedenle derhal fesih hakkı 4857 sayılı İş Kanunu’nun 24. maddesinde, 3 başlık altında düzenlenmiştir. Genel olarak iş sözleşmesini fesih hakkı, hak sahibine karşı tarafa yöneltilmesi gereken tek taraflı bir irade beyanı ile iş sözleşmesini derhal veya belirli bir sürenin geçmesi ile ortadan kaldırabilme yetkisi veren bozucu yenilik doğuran bir haktır.
4857 sayılı İş Kanunu’nun 24 üncü maddesinde kaleme alınmış olan işçinin haklı nedenle derhal fesih hakkının, düzenlenme şekli tadadî değil tahdidî niteliktedir. Bu demek olmaktadır ki işçinin, 24.maddede bulunmayan bir sebeple haklı nedenle derhal fesih hakkını kullandığından bahsedilemez.
Öncelikle şunu belirtmemiz gerekir ki, işçinin haklı nedenle derhal fesih hakkını kullanabilmesi için iş sözleşmesinin belirli süreli iş sözleşmesi ya da belirsiz süreli iş sözleşmesi olması arasında herhangi bir fark bulunmamaktadır. İşçinin geçerli sebeple fesih hakkını kullanabilmesi sadece belirsiz süreli iş sözleşmelerinde mümkünken haklı sebeple fesih hakkı ise belirli ya da belirsiz olsun ayrım olmaksızın bütün iş sözleşmeleri bakımından geçerlidir.
HAKLI NEDENLERLE İŞ SÖZLEŞMESİNİ FESİH EDİP İŞTEN ÇIKAN İŞÇİ İHBARI BEKLEMEK ZORUNDA MI?
İŞSİZLİK MAAŞI ALABİLİR Mİ?
1-Haklı nedenlerle iş akdini fesih eden işçi ihbar süresini beklemek zorunda değildir. İşverene ihtar çektiği tarih itibari ile gidip başka bir işte çalışabilir ve işsizlik maaşı için ise İŞKUR’a başvurusunu yapması gerekir.
2-Özel neden, aile sebepler, başka bir iş buldum, ailemden birisi hasta, memur oldum, başka ile taşınacağım, gibi özel ve kişisel nedenlerden dolayı istifa etmeniz durumunda işçi işverene ihbar tazminatı ödeyebileceği gibi ihbar süresinde beklemek zorundadır.
3-İşsizlik maaşı almayan kişi dava açması durumunda dava sonunda bir ay içinde mahkeme kararını İŞKUR’a götürerek kaç ay boşta kalmış ise toptan işsizlik maaşı alma hakkı var ise bunu alabilir.
………………………… Hizmetleri A.Ş.
Konun : İş Sözleşmesinin Fesi
Tarih : …/…201
Ben …/…/..2011 tarihinden beri fiilen kesintisiz olarak ../…/..202.... tarihine kadar işyerinizde çalıştım ancak iş kanunun ve borçlar kanunun da doğan yasal haklarımın yasaların öngördüğü şekilde tarafıma verilmemiştir. Bir çok haksızlığa maruz kaldım.Bu sebeple iş kanunun 24.Maddesi gereğince fazlaya ilişkin haklarım saklı kalarak iş sözleşmemi tek taraflı olarak fes ediyorum.
Sonuç : Yukarıda belirttiğim nedenlerle Kıdem tazminatımın, fazla mesai ücret alacağımın, prim ve maaş, Ulusal bayram ve Genel tatil ücret alacağımın, Hafta tatil ücretim ,Maaş alacağım, yıllık izin ücretimin vs. diğer tüm işçilik alacaklarımın karşılığı olan toplam …..TL yi 1 gün içinde sizdeki maaş hesabıma yatırmanızı, aksi takdirde işçi alacaklarının tahsili için yasal yollara müracaat edileceğini ihtar ediyorum.
Abdurrahman KONYAR
0212 980 06 06
0212 980 03 03
İşçilerin İstifa dilekçesi böyle olmadır asla işveren istediği şekilde yazmayın